Remedial Teaching

 

Remedial Teaching is individuele begeleiding aan kinderen die, om welke reden dan ook, op school een achterstand hebben opgelopen. 

 

Het woord remedial kan omschreven worden als: het leveren van een middel om iets dat niet goed gaat, toch in orde te brengen. Een remedial teacher is dus een leerkracht die middelen aanreikt om een niet goed verlopend leerproces toch goed te laten verlopen.

 

Remedial teachers zijn geschoold in de analyse en aanpak van leerproblemen. Je kunt remedial teacher worden door een opleiding tot Master Special Educational Needs te volgen. Dit is een tweejarige post-hbo opleiding.    

 

Op veel scholen zijn remedial teachers onderdeel van het team. Daarnaast zijn er remedial teachers die een eigen praktijk hebben.

 

Kijk voor meer informatie op de site van de landelijke beroepsvereniging voor remedial teachers: www.lbrt.nl Het koersplan, dat daar te vinden is onder de link documentatie, geeft een uitgebreid beroepsprofiel van de remedial teacher. 

 

 

 

 


Lerares tegen Alfred Adler: “Kijkt u eens naar dit schrift. Denkt u dat met dit kind nog wat kan worden bereikt?” Het schrift was een rommeltje en volkomen onleesbaar. Adler pakte het schrift, bladerde het aandachtig door en zei: “Kijkt u eens hier, deze kleine g, die is heel goed gelukt”.